Het geutelingencomité sinds 1981.

Terug naar Homepagina

In het jaar 1981 werd het Geutelingencomité in Elst opgericht. De 5 stichters waren de overblijvers van een werkgroep die het jaar ervoor werd opgericht om de schilderwerken aan de Sint Apolloniakerk te bekostigen door de huis-aan-huis-verkoop van geutelingen en het organiseren van een Geutelingenboer(in)verkiezing in zaal Heidelberg.

Deze verkiezing was zo succesvol dat hier absoluut een vervolg moest aan komen, en zo geschiedde: het Geutelingencomité was geboren. Raoul (+), Hubert (+), Michel (+), Johan (+) en Walter kregen in de loop der jaren de versterking van enkele medestanders. Alsook heeft het comité onvermijdelijk een aantal leden/vrienden/makkers veel te vroeg moeten laten gaan.

Reeds een aantal jaren is het geutelingencomité uitgegroeid tot een 9 koppige tandem. De huidige bestuursleden van de inmiddels opgerichte vzw “Geutelingencomité Vlaamse Ardennen” zijn: Danny Depre, Roland Brusselman, Guy Van Den Borre, Marnic De Cubber, Johan Niemegeerts, Walter Serbruyns, Renzo Bogaert,  Gert Niemegeerts, en Pieter Bousard  (foto v.l.n.r.).

Het geutelingencomité is altijd de enige en originele organisator geweest van de Geutelingenfeesten, de Geutelingenwandeling, de Vedettenparade en de Geutelingenworp.

Sinds 2017 is het comité tijdens het geutelingenseizoen actief in en rond de Sportzaal Averbo (Volley Richa) te Michelbeke. Dit sinds 2018 met 2 eigenhandig gemaakte houtgestookte ovens.

Na de noodzakelijke verhuis in 2017 naar Michelbeke is het comité heel erg blij en opgetogen dat het grote publiek de enige echte ambachtelijke geuteling toch weet te vinden.

Wij doen voort!